Organikus lakberendezés a gyerekszobában: vissza a természetbe

Hogyan lesz egy gyerekszoba praktikus, szép és harmonikus?
Organikus lakberendezés a gyerekszobában: vissza a természetbe

A legfontosabbak a színek és az anyagok, amik kapcsán érdemes törekedni a természetességre. Az organikus lakberendezés nem lehetetlen, csak alaposan át kell gondolni, hogy mik azok a dolgok, amiknek mindenképpen helyet kell szorítani a helyiségben. Ebben a cikkben segítünk, hogy a gyerekszoba jóval természetközelibb legyen.

Épített ágyak és aranyos kuckók

Szeretnél egy nyugodt oázist teremteni a család legkisebb tagjának, ahol minden perc egy hatalmas élmény? A padlásszobákban például igen kevés a hely, viszont nagyobb belmagasság esetén nyugodtan meglepheted a lurkót egy épített emeletes ággyal. Egy ügyes kezű szülő már saját maga is megoldhatja ezt, hiszen az inspiráció gyűjtést követően már nem is akkora feladat összerakni. Erre mehetnek az ovis ágyneműk és a kiegészítők és már kész is a kuckó. Az ovis lepedő ára sem olyan magas, hogy ne lehetne belőle többet beszerezni, így mindig ki tudod cserélni, ha esetleg baleset éri. Érdemes azonban itt is a természetességre törekedni, mind az anyag, mind pedig a színek terén.

Ha viszont nem érzed magadban a kellő energiát, akkor nyugodtan keress fel egy szakembert, aki egyedileg oldja meg a kéréseidet. A fából készült típus sokáig bírja, praktikus, nem utolsó sorban pedig egy kis természetet is becsempészhetsz a helyiségbe.

Rattan bútorokat a gyerekszobába!

A fával együtt a rattan is egy igencsak környezetbarát anyag. A 70-es években divatossá vált berendezések manapság is népszerűek, hiszen a natúr árnyalatok és az organikus formavilág bohém hangulatot áraszt magából. Érdemes hozzá terrakottát és föld színeket társítani, így a szoba sokkal kellemesebb lesz a gyerekek számára. Kombináld bátran karakteres dolgokkal, de vigyázz, ne legyen túl élénk, hiszen attól a kicsik is rosszabbul alszanak.

Fesd le a régi bútorokat!

Nagyon környezettudatos megoldás, ha nem új bútorokat vásárolsz, hanem a régieket újítod fel. Mivel a kicsik stílusa folyamatosan változik, így felesleges kétévente új bútorokat és kiegészítőket vásárolni. A berendezéseket egyszerűen át tudod festeni, cseréld le a fogókat, a gombokat és máris sokkal fiatalosabbá és felnőttesebbé tudod tenni számukra a helyiséget. Kréta vagy bútorfestékkel mindent megoldhatsz, így akár az ágytámlát, akár a szekrényt, de még az éjjeli komódot is át tudod alakítani.

Összegezve

A gyerekszoba kapcsán tehát mindenképpen törekedj a természetességre és az organikus anyagok használatára. A fa és a rattan tökéletes megoldás lehet a számukra, hiszen ezeket hosszú ideig tudják majd használni. Emellett ne akarj minden évben új dolgot vásárolni, egyszerűen alakítsd át, fesd le a régit, így alkotva egy újat anélkül, hogy terhelnéd a környezetet.

Kapcsolódó cikkek

Újra divat a hulahopp karika

Újra divat a hulahopp karika

Elmondjuk, miért jó a hulahopp.

Ivókúra emésztőrendszeri problémákra

Ivókúra emésztőrendszeri problémákra

Az ivókúra sokat segíthet, amennyiben emésztőrendszeri gondjaink vannak.

Izomgörcsök okozói - az izomgörcs oka

Néhány ok, ami a végtaggörcsölést okozhatja

Az izomgörcs nagyon kellemetlen, de van ellene megoldás.