Valódi növényi összetevők a kozmetikumokban

Az etnobotanikának és a természetes növényi alapanyagoknak köszönhetően nem kell tavaszig várnunk, hogy illatos és jótékony növényekkel dobhassuk fel (nem csak téli) hétköznapjainkat, és szorosabbra fűzzük kapcsolatunkat az anyatermészettel. A szürkébb téli hónapok után várva-várt felüdülésként hatnak ránk a tavasz hírnökeiként nyíló virágok. Ilyenkor szinte a városi forgatagban is érezhetjük az ébredő természetet övező mézédes illatfelhőt.
Nu Skin - kozmetikumok!

Illatos kert a fürdőszobánkban

A szürkébb téli hónapok után várva-várt felüdülésként hatnak ránk a tavasz hírnökeiként nyíló virágok. Ilyenkor szinte a városi forgatagban is érezhetjük az ébredő természetet övező mézédes illatfelhőt. A színkavalkád, a lágy tavaszi szellő és a balzsamos melegség új erővel tölti fel testünket, lelkünket, és a napsütéstől a bőrünk is ragyogóbb lesz. Az etnobotanikának és a természetes növényi alapanyagoknak köszönhetően azonban nem kell tavaszig várnunk, hogy illatos és jótékony növényekkel dobhassuk fel (nem csak téli) hétköznapjainkat, és szorosabbra fűzzük kapcsolatunkat az anyatermészettel.

A valódi növényi összetevőket tartalmazó kozmetikai termékek és a naturális szépségápolási megoldások kivételes, különleges kincsnek számítanak, miközben a tudatos vásárlók számára a gondos alapossággal kinyert növényi esszenciák egyet jelenthetnek a természetes kényeztetéssel. A botanikai irányzatok közül az etnobotanika kifejezetten azt vizsgálja, hogy egy-egy természetközelibb népcsoport tagjai milyen úton-módon használták fel, és fordították javukra a növények természetes alapanyagait, esetleges gyógyhatásait. Hogy miként alakították, formálták, ápolták, majd örökítették tovább tudásanyag formájában az ember és az őt körülvevő flóra jótékony kölcsönhatásainak fortélyait, a szépséghez és az egészséghez vezető természetes utat.

Az etnobotanika és a szépségápolás tudományos együttműködésének köszönhetően pedig saját környezetünkből is jótékony, illatos kertet varázsolhatunk, miközben az üdítő és vitamindús táplálást az egzotikus tájak napsütésével ötvözve élvezhetjük.

Az etnobotanikai kutatás modern módozatot kínál az értékes (gyógy)növények felkutatására és korszerű keretek között történő alkalmazására – a Nu Skin ezt szem előtt tartva fejlesztette ki különleges etnobotanikai termékcsaládját. Az összetevők között találhatunk sokféle természetes növényi kivonatot, így buja virágos réten, vagy épp dél-amerikai esőerdőkben érezhetjük magunkat, de még az afrikai szavannák végtelenségbe nyúló horizontja is megjelenhet lelki szemeink előtt. Pedig ki sem léptünk a fürdőszobánkból.

  • A hajápoló szerekben megtalálható a polinézek által már évszázadok óta használt ava puhi tobozszerű gyümölcsének nektárja is, amely a puhaságról, a frissítő illatról és a kondicionáló hatásról gondoskodik.

  • A testápoló vaj krémjében található a bőr táplálásában hatékony baobab fa gyümölcshúsának kivonata a makadámdió-olajjal, de példaként említhetjük az 50 féle ásványi anyagban és antioxidánsokban is gazdag iszaptartalmú arcmaszkot, amely simábbá, puhává teszi a fáradt bőrünket.

  • Az őrölt jamaikai szegfűbors, a vadon növő menta és a vadgesztenye kivonatai, az eukaliptusz, a mentol és a borsmentaolaj csökkentik a bőr pirosságát, lehúzzák a gyulladást, egyben frissítik és élénkítik is a bőrt.

  • A kozmetikumokban és illóolajokban használt levendula és a kamilla ősi idők óta szolgálnak a bőrünk és lelkünk megnyugtatására.

  • A termékcsalád testradírozó tagja a nyugati hemlokfenyő kérgét is tartalmazza, amelyet már a Csendes-óceán északnyugati partjainál élő indiánok is bőrük nyugtatására használtak.

  • Az etnobotanikai termékcsalád pattanáskezelő terméke a kínai orvoslásban hagyományosan a kipirosodás megjelenésének enyhítésére használt bőrlágyító és bőrnyugtató Jób könnye kivonatot tartalmaz, a szintén bőrnyugtató hatású cickafarkkal karöltve.

  • Az Ázsiában, Ausztráliában, Új-Zélandon és Hawaii szigetén is termő bunkóliliommal pedig a kellemetlen, feszítő érzést enyhíthetjük lábunkban, mely jótékony hatást a polinéz tűzjárók már sok-sok évszázaddal ezelőtt felismerték.

Az etnobotanikai Epoch termékcsaládunk fejlesztése közben tekintélyes etnobotanikusokkal karöltve arra törekszünk, hogy minden alapanyagot megújuló forrásból szerezzünk be. Így nemcsak természetes megoldást kaphatunk bőrünk táplálására, de az ősök által alkalmazott praktikákat is beleszőhetjük a modern és kényelmes bőr- és szépségápolási rutinunkba” – mondta Szőke Balázs, a Nu Skin kelet-európai termékspecialistája.

A Nu Skin és etnobotanikus tudóscsapat gyümölcsöző együttműködésének és az értékes növényeknek köszönhetően az üdítő frissesség és a napi bőrápolás együttesen valósulhat meg, amit a bőrünk a szürkébb hónapok közben és után is varázslatos puhasággal és ragyogással hálál majd meg.

Kapcsolódó cikkek

Fogorvosok: minden második embernek vannak fogproblémái

Fogorvosok: minden második embernek vannak fogproblémái

A fogorvosok állítják, hogy minden második ember küzd valamilyen fogproblémával.

Ekkor vedd be a gyógyszert, ha garantált hatást szeretnél!

Melyik napszakban a legrosszabb átesni egy műtéten? – Tested belső monitora erre is válaszol

A cikkben arra adjuk meg a választ, mely napszak a legalkalmasabb a műtétre.

7 étel, ami meghosszabbítja az életedet

7 étel, ami meghosszabbítja az életedet

Léteznek élethosszabbító táplálékok. Mutatjuk is, melyek ezek!