Mi a fogászati híd pontosan?

A modern fogászat egyik fontos alapelve a saját fogak megőrzésére való törekvés.
Fogászati híd - mi is az pontosan?

A modern fogászat egyik fontos alapelve a saját fogak megőrzésére való törekvés. A korszerű alapanyagok és módszerek ellenére azonban előfordulhat, hogy már csak a fogpótlás kínálhat megoldást a fogsor hiányosságaira. A fogászati implantátum kiemelt népszerűségnek örvend, bár kétségtelen, hogy költségesebb, mint más módszerek alkalmazása. A Clinident oldalán megnézheti, hogy mennyibe kerül egy fogpótlás.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a hiányzó fogak pótlásának szükségességét. Ennek hiányában csökken a rágóképesség és csontleépülésre lehet számítani az érintett területen. A romló hangképzés, vagy a túlterhelt fogak károsodásának lehetősége pedig csak olyan további hátrányok, melyek a fogpótlással kiküszöbölhetőek. A fogászati híd alkalmazása tulajdonképpen száz évnél is régebb történetre tekint vissza. A több korona egymáshoz ragasztásával történő fogpótlás korrekt áron elérhető és bár a fogászati implantátum korszerűbbnek bizonyul, mégis sokan választják inkább a híd előnyeit.

Elkészítése egy általános diagnosztikával indul, és a szakember egy precíz kezelési tervet állít fel. Az érintett területen a sérült fogrészeket eltávolítja a szakember, majd csiszolja a fogakat, ezzel kialakítva a korona alapját. A lenyomatvétel után kiválasztásra kerül az a szín, amelyet alkalmazva elkészül majd a híd. Míg a fogtechnikai laborban elkészül a végletes foghíd, addig ideiglenes kerül a lecsiszolt fogakra, hogy megvédje őket és így elkerülhető az érzékenységükből fakadó fájdalom. A végleges híd ragasztással kerül rögzítésre, és innentől fogva a páciens élvezheti a fogsorhoz passzoló pótlást és ezzel együtt az egészséges mosoly előnyeit.

A fogászati híd elsősorban ismertsége és elérhető árai miatt népszerű. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a páciensek rendszerint magánrendelés keretein belül döntenek a fogpótlás mellett, hiszen ez az állami rendszerhez képest számos pozitívummal bír. Az egyik legfontosabb a bizalom és a fogorvossal kialakított személyes szimpátia, melynek köszönhetően még azok is biztonságban érzik magukat a fogorvosi rendelőben, akik egyébként korábbi rossz tapasztalataik miatt tartanak a fogászati kezelésektől.

Miért élne együtt a foghiánnyal és annak hátulütőivel, ha korszerű és fájdalommentes megoldás is létezik a fogpótlásra? A fogászati híd kialakításával a fogsorhoz színben, formában, méretben passzoló végeredmény születhet.

Kapcsolódó cikkek

Tényleg fél évente kell fogorvoshoz járni?

Tényleg fél évente kell fogorvoshoz járni?

A legtöbben tisztában vannak vele, hogy még akkor is rendszeresen érdemes fogorvosi vizsgálatokra járniuk, ha nincs semmiféle panaszuk.

A fogpótlás művészete: hogyan lehet egy híd segítségével tökéletes mosolyt elérni?

A fogpótlás művészete: hogyan lehet egy híd segítségével tökéletes mosolyt elérni?

A mosoly az egyik legfontosabb eszközünk hétköznapi társas kapcsolatépítéseink során.

Stabilitás és komfort kivehető fogpótlással is

Stabilitás és komfort kivehető fogpótlással is

Sokaknál előfordul, hogy különféle okokból nincs lehetőség az elvesztett fogak pótlására olyan módon, ahogy a páciens szeretné. Ilyenkor kerül szóba a kivehető fogpótlás mint lehetséges alternatíva.