Az 5 leghatásosabb nyugtató illóolaj

Az illatok nagyon fontos velejárói az életünknek, hiszen pozitív és negatív befolyással is lehetnek ránk. Hoztunk most 5 olyan illóolajat, aminek az illata nyugtató, stresszoldó hatású az emberekre.
Nyugtató illóolajok

A boltokban számos illóolaj kapható, a legtöbb azonban már csupán a szoba frissen tartására koncentrál. Persze ezzel sincsen baj, de az illóolajok alapvető funkciói, hogy valamilyen hatást keltsenek bennünk. Éppen ezért fontos jól megválogatni az illatokat, hiszen tudatosan is képesek vagyunk befolyásolni érzéseinket ezek segítségével.

Levendula

A levendula köztudottan az egyik legsokoldalúbb és legjótékonyabb növény, illata pedig intenzív és finom. Nem véletlen, hogy Magyarországon egy egész város támaszkodik erre a növényre. Tihanyra mindenképp érdemes ellátogatni, hiszen itt aztán minden csupa levendula!

Illóolajként is kapható, ami nagy szerencse. A levendula ugyanis egy klasszikus nyugtató olaj, csökkenti a félelemérzetet, ellazít, kiegyensúlyoz és az elalvásban is segít. Idegrendszerünket képes szabályozni, éppen ezért nagyon pozitív ránk nézve.

Rózsa

A rózsa az egyik legnépszerűbb virág, a férfiak kedvence, ha a szeretett hölgynek szeretnének kedveskedni. Ezen kívül azonban további jótékony hatásai is vannak.

Illata nem olyan intenzív, illóolajban vásárolva viszont sokkal erőteljesebb, ami mindenképpen pozitív. Hatása pedig az illatnál is jobb, hiszen idegnyugtató, tehát sokkal egyszerűbb mellette az alvás. Fejfájás, migrén enyhítésére is alkalmas, levendulával vegyítve pedig garantált a stresszoldás.

Majoranna

Ez a különleges növény leginkább a gasztronómiában terjedt el, azonban másféle jótékony hatása is ismert. Illata ugyanis pozitívan hat ránk.

A majoranna illóolaja görcsoldó hatású, enyhíti a szorongást és nyugtatja a lelket. Alvászavar ellen tehát kitűnő gyógyír.

Szantálfa

Az ősi kultúrákból származó illatot mindig is alkalmazták álmatlanság kezelésére. Különleges és keleties illatvilága az érzelmi zavarokkal küzdő emberek számára is fontos lehet, hiszen nyugtató hatása is ismert.

A szantálfa illata stresszoldásra is tökéletes választás, ezen kívül pedig fertőtlenítő hatású is.

Narancsvirág

A narancsvirág egy különleges növény, és nem is túl elterjedt Magyarországon. Aki azonban nyugalomra vágyik, annak érdemes beszereznie egy ilyen illóolajat, hiszen ez is köztudottan nyugtató hatású.

Illata ellazít, ráadásul a bánatot is csökkentheti. Ezen felül az izmok feszültségét és görcsösségét is oldja. Nőknek pedig kifejezetten hasznos, hiszen még a menstruációs görcsök enyhítésére is alkalmas lehet.

Kapcsolódó cikkek

Nagy izmok vagy jó erőnlét – a kettő együtt nem megy

Nagy izmok vagy jó erőnlét – a kettő együtt nem megy

Az erőnlét és a nagy izomzat nem fér meg egymás mellett. A cikkből kiderül, hogy miért nem.

Kivégzések Arkansasban

Kivégezték, mert lejárt volna a gyógyszer

Halálbüntetéseket hajtottak végre az USA Arkansas államában.

7 étel, ami meghosszabbítja az életedet

7 étel, ami meghosszabbítja az életedet

Léteznek élethosszabbító táplálékok. Mutatjuk is, melyek ezek!